ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Οι ευνούχοι ζουν έως και 20 χρόνια περισσότερο

Οι ευνούχοι ζουν έως και 20 χρόνια περισσότερο

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 | 21:30




Οι ευνουχισμένοι άνδρες ζουν έως και είκοσι χρόνια περισσότερο από τους αυτούς που διατηρούν τα γεννητικά τους όργανά Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Κορεάτες επιστήμονες μετά από μία ομολογουμένως ιδιαίτερη έρευνα που δημοσίευσαν στο έγκριτο περιοδικό βιολογίας «Current Biology», αφού σύμφωνα με το BBC και το «Science», μελέτησαν προσεκτικά τα γενεαλογικά αρχεία των ευγενών της αυτοκρατορικής αυλής της κορεατικής δυναστείας Τσοσάν (1392-1910).

Οι ευνούχοι που ζούσαν στην Κορέα πριν από αιώνες, είχαν σημαντικά μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής σε σχέση με τους υπόλοιπους άνδρες. Και γιατί; Οι ανδρικές ορμόνες ευθύνονται κυρίως για τη συντόμευση της ζωής ενός κανονικού άνδρα και γι’ αυτό κατά πάσα πιθανότητα στις σημερινές ανεπτυγμένες χώρες οι γυναίκες ζουν πέντε χρόνια περισσότερα από τους άνδρες κατά μέσο όρο.

Πιο αναλυτικά, η τεστοστερόνη καταστέλλει την αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος και αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Σύμφωνα με την έρευνα, συγκρίνοντας τις ζωές των ευνούχων και των φυσιολογικών ανδρών, διαπίστωσαν ότι οι πρώτοι ζούσαν 14 έως 19 χρόνια περισσότερο από τους υπόλοιπους.

Μεταξύ των 81 ευνούχων που μελετήθηκαν, η μέση διάρκεια ζωής ήταν τα 70 χρόνια, κατά 14,4 έως 19,1 χρόνια περισσότερα από τους άλλους (μη ευνούχους άνδρες), που ζούσαν 50,9 έως 55,6 έτη. Τρεις ευνούχοι πέρασαν τα 100 χρόνια, κάτι ασυνήθιστο ακόμα και σε μια σύγχρονη ανεπτυγμένη χώρα. Το ποσοστό των ευνούχων που τα εκατόστισαν, είναι τουλάχιστον 130 φορές μεγαλύτερο από αυτό στις σημερινές πλούσιες χώρες (π.χ. ένας στους 3.500 κατοίκους στην Ιαπωνία και ένας στους 4.400 στις ΗΠΑ).
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger