ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Αναβάλλεται το φορολογικό σύστημα αλλά ΗΠΑ για το 2014

Αναβάλλεται το φορολογικό σύστημα αλλά ΗΠΑ για το 2014

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 | 18:30


Πίσω πηγαίνει για τουλάχιστον έναν χρόνο η εφαρμογή του συστήματος «έσοδα μείον έξοδα» για όλους τους φορολογούμενους.

Οι αρχικοί σχεδιασμοί του υπουργείου Οικονομικών για «αμερικανοποίηση» του τρόπου φορολόγησης του εισοδήματος φυσικών προσώπων (μιας και το συγκεκριμένο μοντέλο εφαρμόζεται με επιτυχία επί σειράς ετών στις ΗΠΑ) σκοντάφτει προς το παρόν στην έλλειψη υποδομών αλλά και στον περιορισμένο βαθμό χρήσης πλαστικού χρήματος στην αγορά.

Σύμφωνα με στελέχη του ΥΠΟΙΚ, το φορολογικό σύστημα θα απλοποιηθεί δραστικά και θα απελευθερωθούν σημαντικοί ανθρώπινοι πόροι για τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων αν καθιερωθεί ένα σύστημα αναγνώρισης όλων των δαπανών των φορολογούμενων.

Κίνητρο για αποδείξεις… made in USA

Σαν τα μάτια σας θα πρέπει να προσέχετε και να κρατάτε τις αποδείξεις στο νέο φορολογικό σύστημα!

Κάθε απόδειξη θα μετράει και θα μειώνει αντίστοιχα το φορολογητέο εισόδημα του φορολογούμενου. Παράλληλα, από την καθιέρωση αυτού του συστήματος όλοι οι φορολογούμενοι θα έχουν ένα σημαντικό κίνητρο προκειμένου να ζητούν αποδείξεις για όλες τις δαπάνες τους.

Εφόσον καθιερωθεί αυτό το σύστημα αναμένεται μια σημαντική αύξηση των εσόδων από την έμμεση φορολογία, κυρίως το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, λόγω της μαζικής έκδοσης αποδείξεων ενώ θα αυξηθούν και τα δηλούμενα εισοδήματα των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που θα οδηγήσει σε αύξηση και των εσόδων από το φόρο εισοδήματος.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger