ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Τον Ιούνιο του 2013 το φυσικό αέριο στη Μεγαλόπολη

Τον Ιούνιο του 2013 το φυσικό αέριο στη Μεγαλόπολη

Written By Greekznews 1 on Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 | 08:50

Τον Ιούνιο του 2013 ο αγωγός φυσικού αερίου υψηλής πίεσης θα τροφοδοτεί το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, εξέλιξη που ανεβάζει «το γεωστρατηγικό και...
γεωπολιτικό προφίλ της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο διεθνή ενεργειακό χάρτη» όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κατά τη συνάντηση του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) , στελέχη της εταιρείας, τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες και εκ του Γραφείου Περιφερειάρχη.

«Η υλοποίηση του αγωγού, που εξελίσσεται απροβλημάτιστα και εντός των χρονοδιαγραμμάτων, αποτελεί ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο το οποίο θα αυξήσει την επενδυτική ζήτηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι η εξέλιξη αυτή καθιστά ελκυστική την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη διασύνδεσή της με τον αγωγό φυσικού αερίου από το Ισραήλ και την Κύπρο και στη συνέχεια τη μεταφορά προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως άλλωστε θα συμβεί με το υποθαλάσσιο καλώδιο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας».

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου καθίσταται στρατηγικός διαμετακομιστικός ενεργειακός κόμβος μεταξύ Μέσης Ανατολής και Ευρώπης, αυξάνοντας παράλληλα την ενεργειακή αυτονομία της, αλλά και την αυτάρκεια της χώρας» τόνισε ο κ. Τατούλης.

Ο κ. Παπαρσένος επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση, τον Ιούνιο του 2013, του αγωγού που θα ξεκινά από τουςΑγίους Θεοδώρους και θα τροφοδοτεί το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, την ολοκλήρωση όλων των μελετών για τη διασύνδεση με τις πόλεις της Περιφέρειας και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την άριστη συνεργασία.
econews.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger