ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » “Μένουν από απουσίες” οι μαθητές στην Ξάνθη – Στον αέρα η μεταφορά των μαθητών στην Ελλάδα του 2012

“Μένουν από απουσίες” οι μαθητές στην Ξάνθη – Στον αέρα η μεταφορά των μαθητών στην Ελλάδα του 2012

Written By Greekznews 1 on Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 | 16:15

Τριτοκοσμικές οι σκηνές που διαδραματίζονται καθημερινά στην Ξάνθη με το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών το οποίο έχει πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Ήδη διανύουμε την τρίτη εβδομάδα της νέας σχολικής χρονιάς και όπως καταγγέλλουν γονείς... στο ThrakiToday.com υπάρχουν μαθητές που κινδυνεύουν ήδη να μείνουν μετεξεταστέοι καθώς δεν έχουν παρακολουθήσει σχεδόν κανένα μάθημα.
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στους πεδινούς οικισμούς της Π.Ε. Ξάνθης όπου μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Γυμνασίου της Γενισέας δεν έχουν μέσο μεταφοράς, μετά και την απόφαση των μεταφορέων (ΚΤΕΛ - Ταξί) να απέχουν φέτος από τη μεταφορά των μαθητών, και ως εκ τούτου καθημερινά μαζεύουν απουσίες.
Μαθητές αναγκάζονται να μετακινούνται με τα πόδια διανύοντας από πέντε έως και δέκα χιλιόμετρα καθημερινά για να φτάσουν στο σχολείο, επιχειρώντας να πάνε ακόμη και με ωτοστόπ στο μάθημα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια τους.
Παράλληλα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο μεταφέρει, όταν και εάν “βολεύει”, πέντε ή και περισσότερους μαθητές στο σχολείο προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, με τους μαθητές είτε να φτάνουν καθυστερημένοι στο σχολείο, χάνοντας τις πρώτες ώρες, είτε να είναι αναγκασμένοι να αφήνουν στη μέση τα μαθήματα.
Ήδη οι γονείς των μαθητών προγραμματίζουν μια σειρά από κινητοποιήσεις στις οποίες συμπεριλαμβάνονται παραστάσεις διαμαρτυρίας στους αιρετούς καθώς και κατάληψη στο Γυμνάσιο της Γενισέας.
Υπενθυμίζεται πως το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών πρόεκυψε μετά και την απόφαση τόσο των οδηγών ΤΑΞΙ όσο και του ΚΤΕΛ να μην πραγματοποιήσει φέτος τα σχολικά δρομολόγια, αντιδρώντας στο νέο κύκλο περικοπών στις συμβάσεις που προτείνει το Υπουργείο Εσωτερικών στους ίδιους καθώς και λόγω των υπέρογκων οφειλών από προηγούμενη έτη, οφειλές που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

thrakitoday.com
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger