ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Η Τρόικα ζητά 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων τώρα

Η Τρόικα ζητά 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων τώρα

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 | 18:40




Από τη Δευτέρα που ξεκινούν εκ νέου οι διαβουλεύσεις, η τρόικα ενδέχεται να απορρίψει κατηγορίες διαρθρωτικών περικοπών σε τομείς όπως η Υγεία και η Διοικητική Μεταρρύθμιση και να χρειαστεί απαιτήσει επιπλέον οριζόντιες περικοπές.
Πιέσεις από την τρόικα δέχθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών κ. Πάνος Τσακλόγλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Euro Working Group (Eurogroup σε επίπεδο συνεργατών υπουργών Οικονομικών) στο οποίο συμμετείχε.

Ο κ. Τσακλόγλου ενημέρωσε αμέσως για τις αντιρρήσεις της τρόικας τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος με τη σειρά του έκρουσε «τον κώδωνα του κινδύνου» στον πρωθυπουργό, με τον οποίο συναντήθηκε χθες το βράδυ για πάνω από δύο ώρες.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν φέρεται να άσκησε αφόρητη πίεση στον κ. Τσακλόγλου, εκφράζοντας την δυσπιστία του για την αποδοτικότητα που έχουν τα μέτρα στους ανωτέρω τομείς.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου, επισήμανε την απόλυτη αναποτελεσματικότητα που έχει επιδείξει η ελληνική πλευρά στην εφαρμογή ανάλογων εξαγγελιών στο παρελθόν και ζήτησε να γίνουν οι 15.000 απολύσεις που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο.

Στον τομέα της Υγείας η τρόικα ζητεί την επίσπευση των διαδικασιών για τη συγχώνευση νοσοκομείων, ενώ φαίνεται δύσπιστη ως προς την αποδοτικότητα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Έτσι λοιπόν, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο από τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών να κληθεί να αναζητήσει εναλλακτικά μέτρα για ορισμένες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger