Υλικά...
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 100 γρ. ζάχαρη άχνη, 3-4 ασπράδια αβγού.
Εκτέλεση…
Στο μίξερ χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά-σιγά την άχνη ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Με αυτήν τη μαρέγκα φτιάχνουμε μικρά μαρεγκάκια ή μεγάλη μαρέγκα για βάση τούρτας με τη βοήθεια ενός κορνέ επάνω σε μια λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100-120˚C για 1 ½ ώρα. Αφήνουμε τις μαρέγκες να στεγνώσουν για αρκετές ώρες και τις κολλάμε μεταξύ τους με διάφορες κρέμες που διατηρούνται εκτός ψυγείου. Π.χ. γκανάζ, βουτυρό-κρεμα, μαρμελάδα, κλπ. Στην πιο πάνω φωτογραφία είναι κολλημένες με γκανάζ, και χρειαζόμαστε 100 γρ. κουβερτούρα, 80 γρ. κρέμα γάλακτος. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα ζεσταίνουμε την κρέμα στους 90˚C πριν βράσει και τη ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά, αφήνουμε να πήξει και κολλάμε τα μαρεγκάκια. Τις μαρέγκες τις διατηρούμε εκτός ψυγείου και μακριά από υγρασία.