ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Μαρεγκάκια (μπεζέδες)

Μαρεγκάκια (μπεζέδες)

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012 | 20:30


Υλικά...
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 100 γρ. ζάχαρη άχνη, 3-4 ασπράδια αβγού. 







Εκτέλεση… 
Στο μίξερ χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά-σιγά την άχνη ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Με αυτήν τη μαρέγκα φτιάχνουμε μικρά μαρεγκάκια ή μεγάλη μαρέγκα για βάση τούρτας με τη βοήθεια ενός κορνέ επάνω σε μια λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100-120˚C για 1 ½ ώρα. Αφήνουμε τις μαρέγκες να στεγνώσουν για αρκετές ώρες και τις κολλάμε μεταξύ τους με διάφορες κρέμες που διατηρούνται εκτός ψυγείου. Π.χ. γκανάζ, βουτυρό-κρεμα, μαρμελάδα, κλπ. Στην πιο πάνω φωτογραφία είναι κολλημένες  με γκανάζ, και χρειαζόμαστε 100 γρ. κουβερτούρα, 80 γρ. κρέμα γάλακτος. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα ζεσταίνουμε την κρέμα στους 90˚C  πριν βράσει και τη ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά, αφήνουμε να πήξει και κολλάμε τα μαρεγκάκια. Τις μαρέγκες τις διατηρούμε εκτός ψυγείου και μακριά από υγρασία. 


Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger